fbpx
Mąka z żyta BIO – stopień przesiania 1
Ożyw swoje wypieki.
Mąkę z żyta produkujemy w 100% z ekologicznego ziarna.
Odpowiednik mąki typu 2000.
Co znajdziesz w mące z żyta BIO – stopień przesiania 1?
Mąkę z żyta produkujemy w 100% z ekologicznego ziarna. Cały proces przebiega w sposób tradycyjny. To znaczy, że świeże ziarna samopszy mielimy samodzielnie w naszym zakładzie. Wykorzystujemy w tym celu młyn wolnoobrotowy z kamiennymi żarnami. Pozwala nam to kontrolować cały proces produkcji i końcową jakość produktu.
Mąka z żyta BIO (700g) – stopień przesiania 1
Mąkę z żyta produkujemy w 100% z ekologicznego ziarna. Cały proces przebiega w sposób tradycyjny. To znaczy, że świeże ziarna samopszy mielimy samodzielnie w naszym zakładzie. Wykorzystujemy w tym celu młyn wolnoobrotowy z kamiennymi żarnami. Pozwala nam to kontrolować cały proces produkcji i końcową jakość produktu.

1 stopień przesiania mąki, odpowiednik mąki typu 2000.