fbpx

Masło z BIO orzechów laskowych blanszowanych

100% orzechów laskowych

  • na kanapce
  • jako dodatek do deserów
  • czy dip do owoców
  • może być też składnikiem sosów do dań wytrawnych
  • oraz wypieków
  • sprawdzi się też przy śniadaniu, np. w owsiance

Masło orzechowe

Masło zrobione przez nas w 100% z orzechów laskowych blanszowanych pochodzących z upraw ekologicznych.

Polecamy dodanie soli kłodawskiej w ilości około 0,2%  wagi zawartości słoiczka, czyli ok. 0,5 g.
Jeżeli nam się znudzi nic nie stoi na przeszkodzie żeby dodać do takiego osolonego już kremu/masła odrobinę miodu, co zamieni go w płynną chałwę….mmmm dobre 🙂

W jaki inny sposób można je zjeść pomijając najpopularniejszy, czyli łyżeczką prosto ze słoika ?:

  • na kanapce
  • jako dodatek do deserów
  • czy dip do owoców
  • może być też składnikiem sosów do dań wytrawnych
  • oraz wypieków
  • sprawdzi się też przy śniadaniu, np. w owsiance

Masło orzechowe da się przemycić w kuchni praktycznie wszędzie, a co za tym idzie łatwo jednocześnie przemycić solidną porcję składników, które pozytywnie wpłyną na  twój organizm. Jakie to składniki i jakie idą za nimi korzyści?

 
  • oprócz tego, że zawierają dużą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, zawierają również dużo potasu, miedzi, manganu, magnezu, cynku
  • cechują się wysoką zawartością witaminy E, dzięki czemu korzystnie wpływają na potencję i płodność
  • to oczywiście nie wszystko, bo występują w nich również inne witaminy, np z grupy B
  • regulują poziom cukru we krwi
  • chronią przed miażdżycą i zakrzepami, pozytywnie działają na pracę mózgu, sprawne myślenie i układ nerwowy
  • i wiele innych

Każdy surowiec jest przez nas badany i pochodzi z ekologicznych upraw. Współpracujemy stale ze sprawdzonymi przez nas dostawcami. Jednak mimo to smak aromat zapach i barwa mogą różnić się w zależności od nasłonecznienia i nawodnienia surowca użytego do produkcji danej partii.